22–23 березня 2016 року в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу відбулось підведення підсумків конкурсу-захисту студентських наукових робіт в галузі «Нафтова та газова промисловість» 2015/2016 н.р., який відбувся відповідно до Наказу Міністерства освіти і науки України

«Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук у 2015/2016 н.р.» № 1079 від 13.10.2015 р. Оргкомітет конкурсу під керівництвом проректора з наукової роботи ІФНТУНГ, професора Карпаша О.М. прийняв до розгляду роботи, які відповідали високим вимогам: були пошуковими за своїм характером, мали наукову новизну і практичну цінність або були впроваджені у виробництво та застосовані у навчальному процесі.

Самостійно підготовлені науково-дослідні роботи студентів з актуальних наукових проблем для ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу студентських робіт оцінювали в номінаціях:

  • «Обладнання нафтогазової галузі»
  • «Вимірювання, контроль та технічна діагностика»
  • «Нафтогазова інженерія»
  • «Транспорт та зберігання нафти і газу»
  • «Енергозаощадження та відновлюванні  технології в нафтогазовій галузі»
  • «Економіка, облік, управління та фінанси на підприємствах нафтогазового комплексу України»
  • «Геологія, геофізика та охорона навколишнього середовища».

55 наукових робіт представила студентська молодь з різних регіонів України: Сумський державний університет, Харківський політехнічний інститут, ІФНТУНГ (м. Івано-Франківськ), Одеський національний політехнічний університет, Вінницький національний технічний університет, Полтавський національний технічний університет ім. Ю.Кондратюка, Національний університет водного господарства та природокористування (м. Рівне), Кременчуцький національний університет ім.  М.  Остроградського, Національний авіаційний університет (м. Київ), Одеська національна академія харчових технологій, Українська інженерно-педагогічна академія (м. Харків), Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки (м. Луцьк), Донецький національний технічний університет.

Наукові роботи студентів оцінювали досвідчені працівники ІФНТУНГ. Про критерії оцінювання говорили проф. Ігор Чудик (завідувач кафедри буріння  нафтових і газових свердловин), доц. Іван Костриба (кафедра нафтогазового обладнання).

23 березня на підставі рішення журі оголошено переможців у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу-захисту студентських наукових робіт у галузі «Нафтова та газова промисловість». Зокрема, дипломом I ступеня нагороджено студентів факультету ТеСЕТ СумДУ Дем’яненко Марину Миколаївну та Старинського Олександра Євгеновича (наукові керівники: канд. техн. наук, доцент кафедри ПОХНВ Ляпощенко О.О.; канд. техн. наук, старший викладач кафедри ЗМ і ДМ Павленко І.В.).