20 грудня в Сумському державному університеті відбулася VII конференція для науковців-початківців, яка цього року об’єднала близько 150 учасників. Студенти 1-2 курсів усіх факультетів університету та школярі Сумської області ділилися своїми науковими здобутками й змагалися за першість у семи секціях.

Із вітальним словом до учасників заходу звернувся проректор із наукової роботи університету Анатолій Чорноус, який відзначив, що проведення подібної конференції закономірне для СумДУ, адже студентська наука є одним із пріоритетів університету. Анатолій Миколайович відзначив, що Сумський державний університет є лідером в Україні за кількістю переможців конкурсу студентських наукових робіт і займає провідні місця за перемогами студентів на предметних олімпіадах. Саме учасники «Першого кроку в науку», на думку проректора, мають підтримувати цю тенденцію.

За результатами презентацій і стендових доповідей учасники за допомогою таємного голосування визначили найкращих. «Нехай ця конференція виправдає свою назву й дійсно стане для усіх учасників справжнім першим кроком у науку, за яким будуть другий, третій і ще багато наступних», – побажав науковцям-початківцям голова НТСА Михайло Оприско.